Home

Dosatron doseerpompen

Het toevoegen van medicijnen en vitamines aan het drinkwater is de meest effectieve manier gebleken om dieren te vaccineren en gezond te houden. Bovendien bespaart het tijd en geld, want niet elk dier hoeft apart behandeld te worden.

Additieven zoals vitaminen en medicijnen toevoegen aan het drinkwater is de eenvoudigste manier om alle dieren te bereiken zonder verspilling. Met de Dosatron doseerpomp gaat dit automatisch en zonder moeite. De proportionele doseerpomp werkt zonder elektriciteit volgens het volumetrische principe. Dit betekent dat de waterdruk van het netwerk waarin de doseerpomp is aangesloten een motorzuiger aandrijft.  Deze brengt hierdoor een alternerende en volumetrische beweging op gang die wordt doorgegeven aan de doseerzuiger. Hierdoor wordt de in de doseerpomp goed gemengde oplossing vervolgens door de gehele lijn verdeeld. Door dit principe is de waterdruk en doorstroming niet van belang op de evenredigheid van de dosering.

Het is belangrijk om bij het gebruik van een doseerpomp altijd een door de Waterleiding Maatschappij goedgekeurde terugslagklep of breektank te gebruiken..

Bij Impex staat de drinkwatervoorziening voor de dieren centraal. Al sinds vele jaren zijn wij dan ook importeur van Dosatron in Nederland. Deze doseerpompen maken het mogelijk een precieze en gelijke dosering van toevoegingen aan het drinkwater te doen. Zo kunnen bijvoorbeeld kippen, varkens en konijnen eenvoudig worden gevaccineerd en krijgen ze gemakkelijk medicatie en vitamines toegediend. Dosatron heeft verschillende typen pompen. De keuze is afhankelijk van het type dier, huisvesting en de waterconsumptie.

Wanneer een Impex watercontrolepaneel wordt besteld is de bypass voor de Dosatron al geïnstalleerd en is het slechts een kwestie van slangen aansluiten.

De Dosatron doseerpomp kan ook worden gebruikt voor het precies doseren van desinfectie middelen of zuren om de drinklijnen goed te reinigen. Dit is de perfecte toevoeging op het bestaande Impex I-Flush systeem, die met behulp van sensoren de drinklijn automatisch spoelt. 

Ben je in het bezit van een Dosatron en is er een onderdeel aan vervanging toe? Ook dan kun je bij Impex terecht. De onderdelen van diverse Dosatron doseerpompen zijn bij Impex namelijk uit voorraad leverbaar.