I-Flush automatisch spoelsysteem

I-Flush automatisch spoelsysteem

Optimale hygiëne is erg belangrijk in een pluimveestal en het drinkwater speelt hierbij een belangrijke rol. Het is belangrijk dat de dieren voldoende schoon en vers drinkwater krijgen om optimaal te kunnen presteren. Het water moet koel, kleurloos, smaakloos en vrij zijn van biofilm en andere schadelijke bacteriën. Maar hoe monitor je dit in een gesloten drinksysteem? En nog belangrijker; wat doe je als blijkt dat er iets niet orde is?

De onderdelen van het I-Flush spoelsysteem zijn perfect op elkaar afgestemd om ervoor te zorgen dat jouw kippen altijd schoon, vers en koel drinkwater tot hun beschikking hebben.

De I-Flush bestaat uit de volgende componenten:

  1. Spoelcomputer
  2. Drukregelaar
  3. Actuator
  4. Eind ontluchtingsset
  5. Sensoren

 

I-Flush automatisch spoelsysteem

De sensoren meten de kwaliteit van het water in de drinklijnen. Deze waarden worden vervolgens naar de spoelcomputer gestuurd. De computer vergelijkt de informatie met de parameters die bij de installatie zijn ingesteld. Als de gemeten waarden deze parameters overschrijden, geeft de computer een seintje aan de actuatoren om de drinklijnen te spoelen.

Om overmatig spoelen te voorkomen kan een maximaal aantal spoelbeurten worden ingesteld. Zodra het maximale aantal spoelbeurten bereikt wordt, krijg je een melding van de spoelcomputer om actie te ondernemen.

Er zijn verschillende voorgeprogrammeerde spoelprogramma’s beschikbaar voor opfok, leghennen of vleeskuikens. Het is echter ook mogelijk om zelf een spoelprogramma samen te stellen, waardoor het programma perfect aansluit op jouw voorkeuren.

 

 

 

Download de gids 

 

Meer weten? Vraag hier een vrijblijvend adviesgesprek aan met een van onze specialisten!