Kenniscentrum

How it is made
21 juli 2020

Heb je je ooit afgevraagd hoe een drinknippel wordt gemaakt? Neem een kijkje achter de schermen in onze ultramoderne productiefaciliteit in Duitsland!

Lees verder
Wat te doen bij hittestress
10 juli 2020

Het is weer zomer en de hogere temperaturen kan hittestress opleveren voor je pluimvee. Wij vroegen aan pluimveedierenarts Peter Wijnen waar je op moet letten.

Lees verder
Hoe beïnvloedt smaak het drinkgedrag van kippen?
10 juni 2020

Kippen zijn veel gevoeliger voor de smaken in water dan voor smaken in voer. De beleving van smaak kan dan ook van invloed zijn op het drinkgedrag van een kip.

Lees verder
Drinkwater management: Wat heeft een vleeskuiken nodig?
20 mei 2020

Weet jij hoe hoog de drinklijn hoort te hangen of wat de correcte waardes zijn als het gaat om de drinkwaterkwaliteit? Deze infographic vertelt het je allemaal!

Lees verder
Laten we het eens over water hebben: Raymond Veldhuizen
25 maart 2020

In 2011 is Raymond Veldhuizen begonnen met het houden van 24.000 biologische leghennen. In 2018 verruilde hij zijn oude drinksysteem voor een Impex drinksysteem

Lees verder
Case: Waterverspilling en natte mest
20 maart 2020

Na de overstap op een gesloten drinksysteem had dit Russische pluimveebedrijf problemen met waterverspilling en natte mest. Maar wat was hier de oorzaak van?

Lees verder
8 simpele tips voor drinkwater vaccinatie
13 maart 2020

Een drinkwatersysteem is de perfecte tool om pluimvee vaccins of andere middelen toe te dienen. Wij geven je 8 simpele tips om je vaccinatie te optimaliseren.

Lees verder
Hoe voorkom je staartbijten bij varkens?
28 februari 2020

Er zijn meerdere factoren die een rol spelen bij staartbijten, zoals stress en verveling. Maar hoe voorkom je dat varkens elkaar als afleidingsmateriaal zien?

Lees verder
Waarom je de vorming van biofilm moet voorkomen
24 januari 2020

De gevolgen van biofilm in de drinklijn worden over het algemeen onderschat, terwijl goede resultaten voornamelijk afhangen van een goede drinkwaterkwaliteit.

Lees verder
Hoe een automatisch spoelsysteem antibioticagebruik kan reduceren
18 december 2019

Antibioticagebruik moet in steeds meer landen verder worden gereduceerd. Maar hoe kun je voorkomen dat je pluimvee ziek wordt en antibiotica nodig heeft?

Lees verder
De drie meest voorkomende oorzaken van waterverspilling
26 november 2019

Waterverspilling kost geld en vermindert je productieresultaten. Door deze 3 punten in de gaten te houden, kun je de meest voorkomende problemen tackelen.

Lees verder
Optimaal drinkwatermanagement voor varkens
18 oktober 2019

Effectief drinkwatermanagement draagt ​​bij aan een goede basis voor een gezond varken. Helaas wordt dit nog vaak over het hoofd gezien door varkenshouders.

Lees verder
Vermorsing door onbehandelde leghennen verminderen?
06 september 2019

Onbehandelde leghennen hebben meer moeite met het drinken uit de drinknippels. Wij geven je 5 tips om drinkproblemen en vermorsing te verminderen.

Lees verder
Het belang van water voor varkens
18 augustus 2019

Water is het hoofdbestanddeel van elk organisme, dus ook van varkens. Water is in feite de belangrijkste voedingsstof die varkens tijdens hun leven consumeren. Varkens hebben water om diverse redenen...

Lees verder
Seven ways to avoid sow heat stress in hot weather
15 juni 2015

Heat stressed sows have a greater potential to experience seasonal infertility, smaller litter sizes, decreased embryo survival rates and death.Heat stress can have a major impact on sow performance and...

Lees verder
Bird welfare requires the best and most attractive nipple
30 maart 2015

For decades we have been told that red is the colour that attract chickens the most. For other drinker and drinking behaviour characteristics we too go by basic principles formulated...

Lees verder