Nieuws

Nieuwsbrief Februari

25 februari 2019

Nieuwsbrief februari

VIV Asia | Drinkcupsysteem eenden | Product in the picture | Beursagenda
 

VIV Asia 2019

Van 13 tot en met 15 maart vindt in Bangkok, Thailand wederom de VIV Asia plaats in het Bangkok International Trade & Exhibition Centre. De focus van deze editie van dit tweejaarlijkse evenement ligt op food engineering en voltooiing van de totale voedselketen.  

Economische groei, lifestyle upgrading en een grotere vraag naar kant-en-klaar maaltijden is het huidige veranderende scenario in Azië.
 
Deze ontwikkeling in de Aziatische markt leidt tot hogere investeringen in geavanceerde technologieën en vleesverwerkingsapparatuur, die ingezet worden om waarde toe te voegen aan de dierlijke proteïne eindproducten.  

Bezoek onze Impex stand in hal 99, standnummer 3426. Hier zullen Richard Wentzel, Danny Kracht en Olaf van Steenis u graag ontmoeten en met u in gesprek gaan.
 

 

Drinkcupsysteem voor eenden

In navolging op het succes van ons kalkoen drinkcupsysteem, hebben wij dit systeem ook aangepast om in te zetten voor eenden. Dit eenden drinkcupsysteem heeft een speciaal gevormde eendendrinkcup. De eenden kunnen hier hun hele kop insteken, waardoor hun natuurlijke gedrag wordt gestimuleerd en hierdoor bijdraagt aan de gezondheid van de dieren.

 

Specificaties en voordelen:

• Gebaseerd op ons succesvolle kalkoen drinkcupsysteem.
• Inzetbaar bij eenden vanaf 3 weken en ouder.
• Wordt ingezet naast ons nippeldrinksysteem, maar kan ook als zelfstandig drinksysteem ingezet worden.
• Door het aanraken van de verlengde pin (pendule) wordt de drinkcup met water gevuld.
• Door de vormgeving biedt de cup de eenden de mogelijkheid niet alleen de snavel, maar de hele kop onder te dompelen. Dit om hun natuurlijke gedrag te stimuleren. De eend kan hierdoor zijn neusgaten schoonhouden en zodoende infecties reduceren. Door de kop volledig onder te dompelen kan de eend tevens zijn ogen reinigen en het water over zijn verenkleed verspreiden.
• 35-40 eenden per cup, indien gebruikt als zelfstandig drinksysteem.

Wilt u meer informatie over het eenden drinkcupsysteem, neem dan gerust contact met ons op.

'Product in the picture' 

 

Het watercontrolepaneel

Voor een optimaal gebruik van uw drinksysteem adviseren wij het gebruik van een watercontrolepaneel. Dit voorgemonteerde paneel bestaat uit een watervast paneel, met daarop een filtercombinatie voor het reduceren van de druk en het filteren van het water. Het filter heeft een kogelkraan voor het schoonspoelen van het filter. Bij het openen van deze worden de vuildeeltjes weggespoeld met het uitstromende water. Een extra voordeel van deze manier van reinigen is dat tijdens het reinigen de aanvoer van gefilterd water gehandhaafd blijft. Op de filtercombinatie is een manometer gemonteerd voor het aflezen van de uitgaande druk. Tevens heeft het watercontrolepaneel een watermeter en een bypass voor het monteren van een vloeistof doseerpomp. Andere mogelijke opties zijn een magneetafsluiter en/of een impulsgever, al dan niet met een digitaal display.

Wilt u meer informatie over het watercontrolepaneel, kijk dan op onze website of neem contact met ons op. 

 

Beursagenda

 

Naast de aanstaande VIV Asia, zijn zowel Impex als onze dealers de komende maanden op verschillende  wereldwijde beurzen vertegenwoordigd. 

 

Kijk voor een actuele beursagenda op onze website

Ontmoeten wij u op een van deze beurzen?!