Nieuws

Nieuwsbrief mei 30 jaar samenwerking Indoor Group | VIV Asia | Kenniscentrum | 'Product in the picture' | RVS varkensdrinkbakken

27 mei 2019

Feestdagen


Impex Barneveld is gesloten op Hemelvaartsdag (30 mei) en 2e Pinksterdag (10 juni). Onze excuses voor het ongemak. 

30 jaar samenwerking met Indoor Group

In 1989 tijdens een rondreis door Nederland bezocht Thadeus, een man uit Polen, ook Impex in Barneveld. Hij was op zoek naar nieuwe producten voor zijn bedrijf Indoor Group en kocht bij Impex meteen 1000 ventielen voor ronddrinkers. Inmiddels, 30 jaar verder, is er nog steeds een intensieve en fijne samenwerking tussen Impex en Indoor Group.

Om Indoor Group te bedanken voor hun vertrouwen en loyaliteit aan Impex, is onze Area Manager Remco Heijmen begin april richting Polen vertrokken met een speciaal aandenken aan deze langdurige samenwerking.

Groot was dan ook de verrassing toen bleek dat ook Dariusz Wronkowski van Indoor Group aan dit jubileum had gedacht en een mooie plaque had laten maken. Zij bedankten op hun beurt Impex voor 30 jaar vertrouwen, ondersteuning en leveringen.

Impex is trots op deze samenwerking en hoopt deze nog jaren te kunnen voortzetten.

VIV Asia 2019

Afgelopen maart vond de VIV Asia plaats in Bangkok, Thailand. VIV Asia is iedere editie weer een zeer druk bezochte beurs waar bezoekers van over de hele wereld, die op zoek zijn naar de nieuwste innovaties op het gebied van veeteelt, naartoe komen.

Voor Impex was het wederom een zeer geslaagde beurs. Vele bezoekers mochten we op onze stand begroeten en we hebben zeer waardevolle gesprekken gevoerd met zowel bestaande als nieuwe relaties.

Tijdens het Dutch Poultry Centre seminar (Holland Inspiration, the next steps for ducks and other poultry) heeft collega Danny Kracht een presentatie gehouden over drinksystemen specifiek voor eenden. Er was veel interesse, wat zorgde voor een goede opkomst.

Al met al een zeer geslaagde beurs, waar we iedere betrokkene voor willen bedanken.

Kenniscentrum

Moderne drinkwatersystemen zijn ontwikkeld in de tijd dat snavelbehandeling algemeen werd toegepast en geaccepteerd. Vanwege nieuwe bevindingen inzake dierenwelzijn implementeren steeds meer landen een verbod op deze snavelbehandeling. Producenten ervaren echter de bijwerkingen van het verbod en moeten nieuwe managementtechnieken implementeren. Een belangrijke en vaak vergeten gevolg van het verbod is dat onbehandelde dieren moeite hebben met het opnemen van voldoende water uit de nippels, wat resulteert in watervermorsing en nat strooisel. Welke gevolgen dit heeft voor het gedrag en prestaties van het pluimvee kunt u lezen in het artikel (Engels) in ons Kenniscentrum.

'Product in the picture'

Pluimveedrinknippel I-Flex 14-SP

De invloed van ongekapte snavels op het drinkgedrag van pluimvee is groot. Het ideale drinkgedrag voor een hen is als het moet reiken naar de nippel en de druppel recht van de nippel kan opnemen. Echter wordt dit door de ongekapte snavel bemoeilijkt met veel vermorsing als gevolg.

De I-Flex 14-SP nippel is een pluimveedrinknippel met een 360° wendbare pin, deze nippel wordt vervaardigd uit hoogwaardig roestvrijstaal (RVS) met een RVS afdichting. Hierdoor is hij uitermate geschikt voor verschillende systemen. De correcte waterdruk in combinatie met de juiste nippel kan vermorsing tegen gaan.

Wilt u meer informatie over de meest geschikte nippel bij onbehandelde snavels, neem dan gerust contact met ons op.

 

Impex RVS varkensdrinkbakken

In een vorige nieuwsbrief heeft u al kennis kunnen maken met de Impex varkensdrinkbakken.  Deze varkensdrinkbakken zijn gemaakt van roestvrijstaal. Dankzij de vormgeving leren de biggen en varkens makkelijk en snel de drinkbak te gebruiken, zodat ze op een efficiënte manier water kunnen opnemen en watervermorsing tot een minimum wordt beperkt. Door de gladde afwerking is de drinkbak makkelijk schoon te houden. Inmiddels zijn alle modellen uit voorraad leverbaar.