Nieuws

Opening fabriek | Nieuwe hal Impex Barneveld | Website | Beurzen

07 november 2017

Vanuit de as herrezen!

Officiële opening fabriek Duitsland

De nieuwe Impex-fabriek in Duitsland is op 14 oktober jl. officieel in gebruik genomen. Deze feestdag, met toespraken, officiële sleuteloverdracht, zegen, fabrieksrondleiding en het Oktoberfeest, werd bezocht door ruim 350 gasten. De fabriek werd in 2014 verwoest door een brand en vanuit de as werd de modernste drinknippelfabriek ter wereld gebouwd. Met de nieuwste productietechnieken middels state-of -the-art machines en robots is het mogelijk producten te blijven leveren die voldoen aan de drie pijlers waar Impex voor staat, Innovatie, Service en Kwaliteit.    

De nieuwe fabriek staat in het teken van duurzaamheid en Duurzaam Ondernemen. Zo wordt onder andere de hete uitvoerlucht van alle productiemachines, na intensieve zuivering, hergebruikt als verwarming voor de gehele fabriek. Voor de productiemachines in de fabriek wordt olie als smeermiddel gebruikt. Deze olie wordt, tezamen met de olie afkomstig na het schoon centrifugeren van de halffabricaten en metaalspanen en de olie in de uitvoerlucht van de machines, opgevangen, gefilterd, gezuiverd en weer hergebruikt. De werknemers werken hierdoor in een zo optimaal mogelijk klimaat.    

De feestdag vierden we met en bedankten we iedereen die zijn steen(tje) heeft bijgedragen tijdens het gehele bouwproces van de nieuwe fabriek.
Met deze ultra moderne fabriek is Impex klaar voor de toekomst om onze klanten en haar eindgebruikers zo goed mogelijk te kunnen blijven bedienen met hoogwaardige kwaliteit.

Nieuwe logistieke hal in Barneveld

Naast de officiële inwijding van de fabriek in Duitsland, is ook de nieuwe logistieke hal in Barneveld in gebruik genomen.

De nieuwe hal beslaat zo’n 1200 m2 die voornamelijk gebruikt wordt voor cross docking en op- en uitslag van orders. De nieuwe hal is voorzien van een “speciale laadkuil”, waardoor vrachtwagens op een efficiëntere manier vanaf de zijkant geladen kunnen worden.

Nieuwe website!

Heeft u onze nieuwe website al gezien?! Sinds enkele weken is deze namelijk compleet vernieuwd! Op onze website vindt u uitgebreide informatie over onze producten, interessante kennisartikelen en in onze bedrijfsfilm krijgt u onder andere een impressie hoe onze producten worden geproduceerd, geassembleerd en getest. Tevens staan onze beursagenda en het laatste nieuws op de website vermeld.
Benieuwd? Neem dan snel een kijkje op www.impex.nl!  

Terug- en vooruitblik op de beurzen!

De afgelopen maanden hebben zowel Impex als onze distributeurs aan vele beurzen over de hele wereld deelgenomen. In juli was er de Aviana Kenia in Nairobi en in augustus stonden onze dealers op de Siavs in São Paolo, Brazilië. In september was Impex Gainesville aanwezig op het Latin American Poultry Congress in Mexico en begin oktober stond in het teken van Poultry Africa in Kigali, Rwanda. Stuk voor stuk waren het zeer geslaagde beurzen. In Afrika konden we aan, nog veelal kleinere, pluimveehouders uitleggen en laten zien wat de voordelen van een Impex gesloten drinksysteem zijn. In Mexico en Brazilië hebben we veel interessante gesprekken gevoerd met bestaande klanten en ook nieuwe waardevolle contacten opgedaan. Impex wil iedereen bedanken die ons bezocht heeft op deze en alle andere beurzen het afgelopen jaar!

Ook in het aankomend jaar zal Impex weer deelnemen aan verschillende internationale beurzen. Zo zal Impex in 2018 in ieder geval aanwezig zijn met een stand op de VIV Mea in Abu Dhabi, VEA van 5 - 7 februari en op de VIV Europe in Utrecht van 20 - 22 juni in de Jaarbeurs.

Houdt onze website in de gaten en volg ons op social media voor alle informatie rondom aankomende beurzen! We hopen u daar te zien!