Nieuws

VIV Utrecht 2018 | Zomervakantie open | Kalkoen drinksysteem

17 juli 2018

Van 20 - 22 juni jl. heeft Impex Barneveld BV deelgenomen aan de VIV Europe 2018 in Utrecht. Op deze voor ons succesvolle beurs hebben we kennis kunnen maken met verschillende nieuwe pluimveeprofessionals. Ook hebben we veel van onze bestaande distributeurs van over de gehele wereld mogen ontmoeten. Bekijk onderstaande video voor een korte impressie van Impex op deze beurs:

 

Vermindering antibioticagebruik

Automatisch spoelen van het drinksysteem, bewaken van biofilmgroei en watertemperatuur waren focusthema's op onze stand op de VIV Utrecht dit jaar. Water is een cruciale voedingsstof voor pluimvee en met de wereldwijde campagne van de Wereldgezondheidsorganisatie om het antibioticagebruik te verminderen, is het nog belangrijker om het drinkwater vers en schoon te houden. De I-Flush hygiëne totaaloplossing helpt de pluimveehouder om dit te bereiken.

Interactieve 3D Experience

Op de VIV Utrecht 2018 hebben we onze deuren geopend van onze productie. Op de Impex stand kon iedereen op een unieke manier in 3D ervaren hoe onze hoogwaardige drinknippels worden gemaakt, op een veilige en duurzame manier in onze zeer innovatieve productiefaciliteit. Middels een interactief 3D scherm was het mogelijk om onze complete fabriek van A tot Z te ontdekken. 


Open all summer!

Het zomerseizoen in Nederland is begonnen en daarmee komt onze vakantieperiode in zicht. Zoals gebruikelijk zal Impex Barneveld de hele zomer geopend zijn om u ook in deze periode van het jaar onze service en ondersteuning te bieden.


Kalkoen drinksysteem

In april 2018 heeft onze Hongaarse distributeur Fabrago Kft. zijn eerste kalkoen drinksysteem geïnstalleerd. Bij een voormalige vleeskuikenhouderij werd het Impex kalkoen drinksysteem geïnstalleerd om een ??eerste koppel met kalkoen eendagskuikens te starten. Tot 6 weken oud werden 7500 kalkoenen opgefokt met 2 drinklijnen in gebruik en na 6 weken werden hier 2 drinklijnen aan toegevoegd. Op dit moment zijn de resultaten erg goed, weinig water vermorsing, droger strooisel en schonere kalkoenen. Bekijk onderstaande video voor een impressie van de betreffende kalkoenstal: